Dunakeszi, 2014.09.28.

U13kiemelt 0928

Kezdés                                                                             Eredmény

10:00   Gödöllői SK                   -    Dunakanyar SE     3 : 0 

10:50   Ceglédi VSE                  -    Dunakanyar SE     5 : 1  Gól: Ágó.

11:15   Dunakeszi Kinizsi USE-    Dunakanyar SE     0 : 0

12:05   Liver 3és FC Budaörs   -    Dunakanyar SE    1 : 1  Gól: Ágó.

12:30   Veresegyházi VSK        -    Dunakanyar SE     0 : 3  Góljaink: Ágó, Csabi, Geri.

       Két hét elteltével Dunakeszin találkozott a hat csapat. Ezúttal már a csapaunkkal tartott Rozoga is, de Hege még mindig hiányzott.
       Az első mérkőzésen az előző fordulóban mind az öt meccsén diadalmaskodó gödöllői csapat ellenében lassan és álmosan játszottunk. Bár lehetőségünk lett volna gólt szerezni, még csak kapura sem tudtunk ezen a mérkőzésen lőni! A dekoncentráltság folyamatos technikai hibákhoz vezetett, melyet ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. Sajnos a második találkozón folytatódott a vesszőfutásunk. Helyezkedési hibák, akaratgyenge, lassú játék jellemezte a csapatunkat, és bár a 4 gólos vereség túlzó mértékű, megérdemelten szenvedtünk újra vereséget.
       A harmadik mérkőzésre sikerült összekapnunk magunkat, és a Dunakeszi ellen uraltuk is a játékot. Több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, lesgólt is rúgtunk, de a győzelmet végül nem tudtuk behúzni. Negyedik találkozónkon a budaörsi csapat ellenében bohózatba illő öngólunk után gyönyörű támadás végén egyenlítettünk, és legalább az egyik pontra rá is szolgáltunk. Az utolsó mérkőzésünket a gyengébb képességű veresegyháziak ellen könnyen nyertük. Szebbnél szebb akciókat vezettünk, szélről rendre a védelem mögé tudtunk kerülni, és érezhető volt, hogy a srácok végre élvezik a játékot.
       Nagyon tanulságos volt a torna, azt hiszem, nem csak a játékosok számára:
    1. Ha bárki azt hitte, hogy a ceglédi torna után ilyen, vagy olyan jó a csapat, vagy egy-egy játékos, és innentől már csak a Jóisten állíthat meg minket a tornagyőzelemig – nagyot téved! A csapatunkat kiváló képességű játékosok alkotják, akik a technikai, taktikai, mentális és fizikális felkészülésnek megfelelő fázisában vannak, és az egy évvel idősebbek közötti kiemelt tornán nagyszerűen helyt állnak. A játékunkban a győzelem ugyanúgy benne van, mint a vereség. A játékosainknak (mindegyiknek!) meg kell tanulniuk még nagyon sok mindent a futballról.
    2. A játékosaink – még – gyerekek. Benne van a játékukban a hullámzás, sajnos ez a mai napon megmutatkozott. Az első két mérkőzésen a csapatból mindenki tudása alatt teljesített – lassú, körülményes és figyelmetlen volt; és leginkább ebből adódott, hogy jöttek a technikai és taktikai hibák, amikből az ellenfél gólokat rúgott. Kidolgozott támadásból kapott akciógólt talán egyet kaptunk. Ez azt jelenti, hogy mentálisan még nem vagyunk azon a szinten, hogy képesek legyünk folyamatosan jól teljesíteni. Semmi probléma sincs ezzel, pláne, hogy a két gyenge meccs után sikerült rendezni a gondolatokat, és mindjárt más lett a játékunk.
    3. Amikor a 2003-as csapatunkat erre a tornára neveztük (és nem 2002-03-as vegyes csapatot csináltunk) azt vállaltuk fel, hogy a 2003-asaink játékában benne lehet a nagy vereség is – pont a mentális és fizikális hátrányok miatt. Meggyőződésem, ha erős testfelépítésű 2002-esekkel kiegészítenénk a csapatunkat, folyamatosan győzelemről beszélhetnénk. DE! ÍGY AZ ÖSSZES 2003-AS JÁTÉKOSUNK OLYAN MÉRKŐZÉSEKEN JÁTSZHAT FOLYAMATOSAN, AHOL RÁ VAN KÉNYSZERÍTVE A GYORS, ÉS KEMÉNY JÁTÉKRA – ÜGYES, IDŐSEBB JÁTÉKOSOKKAL SZEMBEN – ENNÉL JOBBAN PEDIG SEMMI NEM SZOLGÁLJA A FEJLŐDÉSÜKET!
    4. Továbbra is az a fontos számunkra, hogy a játékosaink megtanuljanak mindent, amit a labdarúgásról tudniuk kell. Ennek megfelelően adjuk meg nekik a szakmai (taktikai) feladatokat és gyakoroljuk a labdabirtoklást, a szélességi játékot stb… Nem az a cél például, hogy jó nagyot rúgjunk bele a labdába, és így nyerjünk területet, hanem felépített csapatjátékkal (lapos, rövid passzokkal) tudjunk az ellenfél fölé kerekedni. Ha ez most még nem eredményez győzelmet, majd fog: jellemző, hogy mi milyen gólokat lövünk, és milyeneket kapunk.

       A tanulságokat – mint mindig – most is le kell vonni, és készülhetünk a következő túránkra, ami két hét múlva lesz, újra Cegléden.

Egyéni értékelés:

Figder Máté (k): 5. Ezúttal kicsit túlságosan is lazán kapuskodott, és ez most meg is bosszulta magát. Nagyon oda kell figyelni a gyors és jó döntésekre, és a technikai megvalósításra.

Németh Péter (k): 6. Csak az első mérkőzésen kapott gólt, akkor hármat. A kapusedzéseken a kapustechnikákat gyakorolni kell, de a kidobásai, kiadott labdái jók voltak.

Tamási Zsolt: 6. Belső védőben helyezkedési hibái voltak, és a cseleket is csak unszolásra vállalta be, középpályán és szélső védőben jól teljesített.

Kövesdi Péter: 7. Több szép szólója is volt, de sajnos egyikből sem tudtunk a végén gólt szerezni. El kell érnünk, hogy képességeit a csapat kamatoztatni tudja! Hátul megbízhatóan és helyenként önfeláldozóan játszott.

Szemere Huba: 6. Kemény, harcos és önfeláldozó volt, mint mindig, amit nem tud a csapat nélkülözni. A labdabirtoklásnál viszont többször figyelmetlen volt, nem helyezkedett jól.

Digruber Zsombor: 6. Végig kiegyensúlyozottan játszott, igyekezett koncentráltan focizni, és nem túlidegeskedni a játékot. Előretörései is voltak, szépen fejlődik. A döntések megvalósítását fel kell gyorsítani.

Gaszt Benedek: 6. Végre láttuk az alázatot a játékában, igyekezett megtenni, ami tőle telik. Az ellenfelek azonban óriásoknak tűntek vele szemben, így nem igazán tudott érvényesülni. Belső védőben – egy-egy helyezkedési hibától eltekintve – viszont jól játszott.

Máté Erik: 6. Az első két meccs neki sem sikerült, utána harcossága labdaszerzésekhez vezetett, és forgatta is a játékot. A fejet fel kell emelni, hogy tudjunk jó döntéseket hozni.

Kiss-Haypál Gergely: 7. Több kitűnő cselsorozatot láttunk tőle a bal oldalon, az egyik végén gólhelyzetbe is hozta magát. Az állóképességén még mindig dolgozni kell, és az üresjáratok is elő-előjöttek, de a védőmunkája is javult.

Egervári Ágoston: 7. Eleinte sok technikai hibát vétett, de a mélységből történő megindulásai révén továbbra is ő a gólfelelős, ezúttal háromszor talált be. A végén két társának is ő adta a gólpasszt, így minden gólunkban benne volt. A balettozás helyett viszont keményen kellene belemennie a párharcokba.

Jancsó Csaba: 6. Sajnos nem tudta a két héttel ezelőtti formáját hozni, nagyon sok hibával játszott, és ezúttal harcossága is csak az utolsó meccsen mutatkozott meg. Több figyelem!

Jánovszki Dominik: 5. Ezúttal nem igazán tudott hozzátenni a csapatjátékhoz, el-eltűnt a védők gyűrűjében. Bár az akarattal nem volt baj, többször is becsúszott, mégis jobban kell a testi adottságait használnia. Lőtt viszont kapura, amivel kis híján győzelmet szereztünk a Dunakeszi ellen.

Rozgonyi Bence: 6. Szélső védőben voltak jó megindulásai, a letámadást is jól csinálta, melyekből rendre labdát szereztünk. A kényszerítőjátékoknál sok technikai hiba csúszott be nála, és a lövőerején is dolgoznunk kell!