Cegléd, 2014.10.12.

Újra a nem közeli Ceglédre utaztunk a kiemelt Bozsik tornára. Játékosaink közül többen különböző nyavalyákkal küszködtek a héten, Digi nem is tudott a csapattal tartani. Németh Petinek a lába fájt, Benő meghúzódott az egyik edzésen, Domi kruppos köhögéssel jött el.
Erős napsütésben, és igen nagy melegben játszottuk a mérkőzéseket a tornán. Sajnos ezen a játéknapon ment a játék a legkevésbé, és az alábbiak szerint lehet összefoglalni a tornát:
-    nem tudtuk a kellő fokozaton elkezdeni a tornát, két meccs után sikerült felpörögnünk,
-    sok koncentrációs hiányosságból fakadó technikai hibát vétettünk,
-    a belső védőinkre nehezedő nyomást a srácok nem bírták el, sok helyezkedési hibát csináltunk,
-    pontatlanok voltunk az indításoknál és a befejezéseknél,
-    helyenként kifejezetten szép háromszögezések és cselek,
-    lassú labdajáratás, és a támadásépítéseknél kapkodás,
-    nagyon sok - különösen a kapusunk által - eladott labda a saját térfelünkön, melyből gólokat kaptunk,
-    a legkeményebb, legerősebb csapat ellen játszottunk talán a leghatározottabban.

Egyéni értékelés:

Németh Péter (k): osztályzat: 4. Rossz napot fogott ki, dekoncentrált és bizonytalan volt, többször nem a labda és a kapu között helyezkedett, és sok labdát elszórt.

Tamási Zsolt: 6. Rengeteget dolgozott, és szép cselekkel a támadások építését is igyekezett segíteni. Belső védőben a mélységet nem tartotta kellőképpen, így az ellenfél többször mögé került. Az átadások erősségére figyelni kell!

Kövesdi Péter: 6. Most is voltak szép megmozdulásai, igyekezett indítani és megjátszani a társait, de a cseleire is emlékezhetünk. Két hatalmas felső kapufát is lőtt. A tűző nap viszont láthatóan elfogyasztotta az energiatartalékait, így futómennyiségben és koncentrációban is kevesebbet bírt.

Szemere Huba: 5. Láthatóan őt is megviselte a nagy meleg. Hatalmas nyomás volt rajta, és ezúttal ezt nem igazán bírta el. Többször is önfeláldozóan mentett, szép lövései is voltak (felső kapufa); de a támadások építésénél sokszor hozott rossz döntést, és kapkodott, amikből labdát veszítettünk hátul. Középirányú mélységi átadásokra kell törekedni!

Gaszt Benedek: 4. Az első meccset kihagyta, sérülésre panaszkodott, aztán „csoda” történt és meggyógyult. Középen játszott, és voltak jó megmozdulásai, higgadt átadásai, de továbbra is eltűnik a mezőnyben, kevés a futómennyisége. Inkább 5 perc alatt teljesen készülj el az erőddel a pályán, mint 20 percből 15-ig csak „ott legyél”!.

Máté Erik: 5. Nagy munkát végzett, de a támadások felépítésénél sokszor rossz döntést hozott. Nem időben, és nem jó irányba (szélesség helyett mélységben) passzolt, és többször hibásan, szélességben vezette a labdát, átadás helyett. A letámadásokat jól csinálja.

Kiss-Haypál Gergely: 4. Képtelen volt felvenni a ritmust, többször csak lézengett a pályán. A lendületességéből alig láttunk valamit, és nem zárt vissza a védekezésnél. Több akaraterő kell.

Egervári Ágoston: 6. Bár nála az akarattal nem volt baj, adós maradt a pontos játékkal és a góllal. Igyekezett belemenni a párharcokba, de mivel könnyen „borul”, nem jó százalékkal nyerte meg azokat. Védő poszton megbízható volt. Több egyéni játék, kevesebb alibi!

Jancsó Csaba: 6. Négy gólunkból kettőt ő szerzett, ami dícséretes. Végig a pályán volt fejben, jól nyitotta a területet a szélén a támadásoknál, szép cseleket is csinált, de a védekezésben többet kell tennie, hamarabb fel kell venni a posztjához kapcsolódó védendő területet.

Jánovszki Dominik: 4. A betegsége nagyon rányomta a játékára a bélyegét. Bár akart, ezúttal nem tudott a csapatjátékhoz érdemben hozzá tenni.

Rozgonyi Bence: 5. Ő sem készült fel fejben a mérkőzésekre, a területnyitásokat lassan csinálta és pontatlan volt. A mélységi átadásokat erőltetni kell, és gyorsabban kell a labdától szabadulni! Az első két meccs után az ő teljesítménye is feljavult, jobban koncentrált.

Figder Máté: 5. Leginkább csatár poszton játszott ezen a napon, sőt egy szöglet után gólt is szerzett! Persze némileg szokatlan volt a center poszt neki, így rossz döntéseket is hozott, és a passzok kivitelezésébe is csúszott hiba. Ezzel együtt erős átadásokra és lövésre képes, így nem kizárt, hogy a mezőnyben is fogjuk őt használni.