Értékelés:

EZS

                                                                             Egervári Zsolt

                                                                    Bozsik szakmai koordinátor

 

A körzetünk első tavaszi Bozsik alaptornáját 2014.04-04-én, Szentendrén, hazai környezetben, a megújult füves pályánkon rendeztük. Nagy várakozással tekintettünk az esemény elé, szerettük volna, ha a kisebb korosztályaink is megtapasztalják a jó minőségű füves pályán való mozgás, focizás örömét. Néhány információ a körzetünkben lévő egyesületekről, csapatokról: a Leányfalu, a Visegrád, a Dunabogdány, és a Szigetgyöngye csapatai mellett a Dunakanyar SE mindhárom korosztályban (U7, U9, U11) 4-4 csapattal vesz részt annak érdekében, hogy a nálunk focizó gyerekek mindegyike játéklehetőséghez jusson. Ez azt jelenti, hogy egyesületünkből minden Bozsik alaptornán minimálisan 65-70 gyermek rúgja a labdát. Természetesen ez a szám mindig magasabb, hiszen ezúttal is gyakorlatilag minden csapatunknál volt csere. Néhány adat, ami büszkeségre adhat okot (forrás: MLSZ adatbázisa):

 

A Dunakanyar SE Bozsik alközpont, illetve körzet az U7-U9-U11 korosztályokat összesítve:


- Magyarország 107 Bozsik alközpontja között a Dunakanyar SE alközpontban focizó (regisztrált) gyerekek száma országos szinten a 14., Pest megye 12 Bozsik alközpontja között a 3. legtöbb (447 fő),


- Magyarország 214 Bozsik körzete között a Dunakanyar SE körzetben focizó (regisztrált) gyerekek száma országos szinten a 25., Pest megye 24 Bozsik körzete között az 5. legtöbb (238 fő).


        A Dunakanyar Sportegyesület az U7-U9-U11 korosztályokat tekintve:


- Magyarország 1186 Bozsik alaptornákon részt vevő egyesületét beleértve a Dunakanyar SE egyesületben focizó (regisztrált) U7-U9-U11 korosztályú gyerekek száma a 8. (118 fő), U7-es korosztályban a 4. (38 fő, mindössze 3 fővel kevesebb, mint az országos listavezető Tisza Volán SC-nél), U9-es korosztályban a 15. (43 fő), U11-es korosztályban a 29. (37 fő) legtöbb.


- Pest megye 138 Bozsik alaptornákon részt vevő egyesületét beleértve a Dunakanyar SE egyesületben focizó (regisztrált) U7-U9-U11 korosztályú gyerekek száma az 1., tehát legtöbb (118 fő), U7-es korosztályban az 1., tehát legtöbb (38 fő), U9-es korosztályban a 2. (43 fő), U11-es korosztályban a 3. (37 fő) legtöbb.

 

Azt hiszem, ezek a számok önmagukért beszélnek, és jelzik, hogy itt nálunk a Dunakanyar SE-nél a folyamatok milyen irányba mutatnak. DE! Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a számok mögött a gyerekek vannak, és mindent megteszünk a jövőben is, hogy ők ne egy-egy szám legyenek a statisztikában, hanem a mozgásért, a fociért lelkesedő egészséges gyerekek, akik mindannyian valamilyen formában a futballtársadalmat építsék majd…

Visszatérve a pénteki Bozsik tornához, nyugodtan mondhatjuk, kiválóan sikerült. A legfontosabb célt, miszerint örömfoci legyen, és a részt vevő gyerekek mindegyike játszhasson, elértük. Az U7-es fesztivál önfeledt játékot, az U9-es meccsek szép technikai megoldásokat, nagyszerű cseleket, az U11-es torna taktikailag is tetten érhető fejlődést, és szép gólokat hozott. A srácaink nagy többsége ügyesen focizott, és – bár az eredményt itt nem a konkrét végeredményben mérjük – azt is elmondhatjuk, hogy ilyen szempontból is igen jól teljesítettek a Dunakanyar SE ifjú játékosai.

Köszönjük a Szülők sportszerű hozzáállását, és azt, hogy lehetővé tették a gyerekek részvételét. Találkozunk legközelebb Visegrádon!