Értékelés

EZS

Egervári Zsolt
Bozsik szakmai koordinátor

A második tavaszi Bozsik fesztivál és torna Visegrádon került megrendezésre. Az időjárás ezúttal nem fogadott minket a kegyeibe, hiszen az egész napos esős idő sokakat távol tartott a részvételtől. Az U7-es korosztály fesztiválját nem is tudtuk megrendezni, kénytelen voltunk lemondani, és egy későbbi időpontra áttenni.

Az U9-es tornát végigkísérte a hol szemerkélő, hol intenzív eső, de a focinak nem tudott gátat szabni. Végül hat csapat részvételével bonyolítottuk le a tornát, a két Dunakanyar csapatban játszó gyerekeken kívül a hiányosan kiálló Visegrádnak kölcsönöztünk játékosokat. A csúszós talajon nehezen tudtak a gyerekek talpon maradni, és többször meggyűlt a bajuk a labda megszelídítésével is. Mindennek ellenére jó hangulatú meccseket, szép egyéni megoldásokat, sok gólt láthattunk a gyerekektől, akiket szemmel láthatóan nem érdekeltek a nehezített körülmények, és igazi örömfocit varázsoltak a Fellegvár tövébe.

Az U11-es torna hét csapata közül három Dunakanyar-brigád játékát figyelhettük. Összességében mindhárom csapatunk jól teljesített, a Bozsik torna legfőbb célját, a játékos gyakorlást újra elértük. Az 'A' jelű csapatunkban ezúttal Kökőnek és Ágónak nem ment a játék, Rozoga viszont végig szépen játszott, ügyesen és lazán cselezett, gólhelyzetbe hozta a társait, és a góllal sem maradt adós, ő kapta az oklevelet. A 'B' jelű csapatunkban 2004-es születésű játékosok kaptak helyet, és végig szépen helytálltak. A srácok közül ezúttal Sirka játéka volt kiemelhető oklevéllel, felszabadultan cselezett, és most már tudjuk: ha őt bárki meg szeretné állítani a pályán, "láncot kéne a lábára kötni". A 'C' csapatunk vegyes gárda volt, mégis ennél a csapatunknál lehetett leginkább felfedezni a Bozsik torna hasznosságát. A három érettebb játékosunk, Fábi, Csabi és Digi egyértelműen vezéregyénisége volt a társaságnak az első meccsen, és közülük Csabi az egész torna során meghatározó teljesítményt nyújtott a csapatban, jutalma méltán lett az oklevél. Mindhármuk játékában az önbizalomtól duzzadó önfeledt focit lehetett felfedezni, egészen biztosan jót tett nekik a jövőre nézve. Meggyőződésünk, hogy minden játékosunknak más körülmények, feltételek, közeg szükséges ahhoz, hogy a fejlődése a lehető legjobban alakuljon. Arra törekszünk, hogy a jövőben is biztosítsuk ezeket a számukra.

A torna tehát az ijesztő időjárás ellenére kiválóan sikerült, köszönet a SZÜLŐKNEK, hogy lehetővé tették a gyerekek részvételét. Találkozunk legközelebb Leányfalun!