Foci évzáró plakat 2017
A 2007 óta működő Vasas Kubala Akadémia a 2011-ben 100 éves jubileumát ünneplő, budapesti Vasas Sport Club labdarúgó utánpótlás nevelésével foglalkozik és 2011. december 9-én vette fel Kubala László nevét. Az akadémiai rendszer elsősorban az élsportra fókuszál, elitképzést valósít meg, de a gyerekek élethosszig tartó sportolására való nevelését is nagyon fontos feladatnak tekinti.

A Vasas Kubala Akadémia célja, hogy részt vállaljon a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésében és magas színvonalon biztosítsa az ehhez szükséges feltételrendszert. Akadémiánk indulása óta a jelen pillanatig is sikeresen működik, fejlődése töretlen ívű, s a jövőre nézve folyamatosan láthatóak a siker újabb és újabb momentumai, melyben alközponti partnereinknek is nagy szerepet szánunk.

A labdarúgók képzése 6 éves kortól 19 éves korig - két bázison, a főváros két kerületében (XIII. Fáy utca, II. Pasaréti út) párhuzamosan - zajlik. Az Akadémia évről évre mintegy 500 labdarúgóval foglalkozik. A képzési rendszerben jelenleg több, mint húsz korosztályos fiúcsapat, illetve folyamatosan bővülő leány- és női csapat, több mint negyven magasan képzett szakember felügyeletével vesz részt. A szakmai stáb minden tagja a szükséges licence tanfolyamok és szakmai képesítések birtokában dolgozik.

 

A Vasas Kubala Akadémia működésében az elsődleges szempontok közé tartozik a labdarúgók  tanulmányainak és a felkészülésének, valamint a versenyeztetésnek az összehangolása. Szakmai filozófiánk egyik sajátossága, hogy a képzés kizárólag a vidéki labdarúgók esetében épül bentlakásos rendszerre. A kollégiumi elhelyezés mindenki számára biztosított, de akinél ez megoldható, kifejezetten tanácsoljuk, hogy továbbra is családi körben töltse hétköznapjait. A nyitott akadémiai modellnek megfelelően az iskolaváltást labdarúgóink részére nem tesszük kötelezővé, azonban több partner intézményt is tudunk ajánlani attól függően, hogy ki milyen irányba szeretné tanulmányait folytatni. Az általunk biztosított lehetőséggel a Vasas Kubala Akadémia nyitott akadémiai modellje alternatívát kínál a zárt rendszerű akadémiai képzéssel szemben.

 

Filozófiánk:

 

- labdarúgót képzünk, embert nevelünk

- az élsportolói státuszt önként vállalt tevékenységnek tekintjük

- színvonalas és sokoldalú oktatás biztosítunk

- edzésenként sok száz labdaérintésre adunk lehetőséget, amelyet a fejlődés egyik kulcsának tartunk

- a képzés során segédeszközök sokszínű használatát tesszük lehetővé

- nagy létszámú szakmai stábot foglalkoztatunk: lelkes, jó pedagógiai érzékkel rendelkező, felkészült és céltudatos edzőink vannak

- személyre és egyénre szabott tehetséggondozást adunk

- az emelt szintű egyéni képzésre külön hangsúlyt fektetünk

- hiszünk a nemzetközi versenyeztetésben

- fontos a klubhoz, csapathoz történő érzelmi kötődés kialakítása

- büszkék vagyunk és hangsúlyt helyezünk a több mint 100 éves piros-kék labdarúgó hagyomány ápolására és gyökereinkre, amire a jövőt építhetjük

 

Kapcsolat:

 

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +36 20 378 48 80
Weboldal: http://www.vkla.hu/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


vasas logo
UPfociplakat 201617

BOZSIK U7 9 2016.09.17 KÉP4

A hétvégi U7 Bozsik tornán az idő elég zord volt, de így is szép számmal vettek részt a dunakanyar egyesületeinek legkisebb labdarúgói és kivétel nélkül mindenki nagyon jól érezte magát. A Dunakanyar Se csapatából Németh Boldizsár "Bobot" teljesítményét emelték ki a torna szervezői.

2016.09.10. Vác

Csapatunk: Mágori, Pálfi (kapusok), Meszlényi, Vághy, Deák, Egervári, Nagy L., Váradi, Bányász, Németh, Krajcsovits, Acsai, Schlecht.

Edzői értékelés:

A Pest megye legjobb játékosait felvonultató tornán csapatunk jól teljesített, az edzéseken gyakoroltakból sokat visszakaptam a játékosainktól. Biztos vagyok benne, hogy a csapatunk folyamatosan fog fejlődni, jó az irány. Az oklevelet kiemelkedő védőmunkájának köszönhetően Váradi Gergő kapta, az öltözőben pedig kijárt a dicséret az egész csapatnak. Köszönöm a szülőknek a sportszerű hozzáállást, méltó módon képviseltük az alközpontunkat minden téren!

Egervári Zsolt, vezetőedző
016.09.11. vasárnap 12:00, Kőzúzó

Dunakanyar SE – Csep-Gól FC SE 15 : 1 (9:1)

DKSE: Barcsa (6) – Pál (7, Szemere 41.p. 7), Deák (6,5, Solymosi 51.p. 6), Jánovszki (7), Rozgonyi (8,5) – Trauttwein (8), Kövesdi (7,5) – Jancsó (8), Egervári (7,5), Kiss-Haypál (8) - Kangyal (8,5, Nagy D. 51.p. 6,5).

Edzői értékelés:

A múlt heti teljesítményünkön még sikerült javítanunk egy kicsit, ugyanis több poszton egyénileg javultunk. Ahogy az eredmény is hűen tükrözi, itt is nagy különbség volt a csapatok között a mi javunkra és – bár amíg szorosabb volt a mérkőzés a helyzetkihasználás is megfelelő volt – annyi helyzetet hagytunk ki, hogy az eredmény még így is nagyon hízelgő az ellenfélre nézve. Bravó fiúk, csak így tovább!

Egervári Zsolt, vezetőedző
A Dunakanyar SE korosztályos csapatai kitűnően kezdték a szezont.

U19-es (MLSZ NBIII Közép C csoport) csapatunk Dombay Zsolt vezetésével ugyan 1 győzelem (Törökbálint 2:1) mellett 2 vereséget könyvelhet el (Siófok 0:6, Csep-Gól FC 0:3), játékuk egyértelműen bíztatóan alakul (jelenleg a 11. helyen vannak). Az ugyancsak az NBIII bajnokság Közép C csoportjában szereplő U17-es gárdánk Batári Csaba irányításával az első fordulóbeli siófoki vereség után (1:3) kétszer is javított, előbb Törökbálinton (4:1), majd az éllovas Csep-Gól FC otthonában tudtak nyerni (6:0!), így a tabella 6. helyét foglalják el.

U15-ös és U14-es gárdánk az NBII Közép B csoportjában vitézkedik. Előbbieket Szalai Áron edzi és a csapat a Komárom elleni vereség (2:4) után győzni tudott 3:2-re a Vecsés és 2:1-re a Csep-Gól FC ellen, ezzel hatodikok a pontvadászatban. U14-eseink szintén vereséggel kezdtek (1:2, Komárom), majd két nagyarányú győzelemmel (18:0 a Vecsés, 15:1 a Csep-Gól FC ellen) jelezte a csapat, hogy milyen erőt képvisel. A gárda vezetőedzője Egervári Zsolt és jelenleg a 3. helyen található a tabellán.

Több játékosunk is előkelő helyen van a góllövőlistákon: Rubovszky Botond az U17-ben 4 góllal a 7., Egervári Ágoston 8-cal a 2., Kövesdi Péter és Kangyal Huba 7-7 találattal holtversenyben a 3. helyen vannak!

Nagyobb Bozsik korosztályaink (U11, U13) is elkezdték a játékot ezen a hétvégén. U13-asaink jelentősen megerősödtek a nyáron, ennek is köszönhető, hogy a váci régiós kiemelt Bozsik tornán nagyon jól és eredményesen szerepeltek. Az U11-es korosztálynál még kevésbé mérhető konkrét végeredményekben az elvégzett munka és a fejlődés, sokkal inkább a tudatos játék és az ügyesség mutatja meg, hogy ki hol tart. Ez a korosztályunk is több mérkőzést nyert, de sokkal fontosabb, hogy az egyik legstílusosabb játékot láthattuk tőlük az egész tornán.

CSAK ÍGY TOVÁBB, HAJRÁ DUNAKANYAR!
2016.08.30. kedd 15:00, Kőzúzó

Dunakanyar SE – Komárom VSE 1 : 2 (1:1)

DKSE: Barcsa (6) – Pál (7), Tamási (6,5), Jánovszki (6,5), Rozgonyi (7, Nagy 69.p. 6,5) – Trauttwein (7), Deák (7) – Juhos (6, Jancsó 41.p. 7), Kövesdi (7,5), Kiss-Haypál (6,5, Kangyal 41.p. 6,5) – Egervári (6,5, Máté 69.p. 6).

Edzői értékelés:

Jó iramú, kitűnő mérkőzést játszott a két csapat. Nincs miért szégyenkezni a vereség miatt, a játék összképe és a helyzetek (négy! felsőkapufát rúgtunk) alapján győznünk kellett volna. Sajnos azonban a helyzetkihasználásunk gyengére sikeredett, néhány játékosunknál a higgadtság nagyon hiányzott a támadások befejezésénél. A játékosaim hozzáállásával és a csapatjátékkal elégedett vagyok. Edzőkollégámmal egyetértettünk abban, hogy két jó csapat mérkőzésén a szerencsésebb tudott nyerni és abban is, hogy mindkét csapat odaérhet a dobogóra a bajnokság végén. Sok ilyen színvonalú mérkőzés kellene az NBII-es bajnokságban!

Egervári Zsolt
vezetőedző

A 2015/16-os szezonban U13-as korosztályú (2003-as születésű) játékosaink által alkotott csapatot az MLSZ NBII kiemelt nagypályás U14-es bajnokságban indítottuk el.

Ebben az évben az U14-es korosztályban az alábbi bajnoki szinteken folytak a küzdelmek megyei és országos szinten:

1. Pest megyei II. osztályú bajnokság háromnegyed pályán, 5x2-es kapukra (itt indultak a megyei kisebb egyesületek csapatai),

2. Pest megyei I. osztályú bajnokság háromnegyed pályán, 5x2-es kapukra (itt indultak a megyei kisebb és nagyobb egyesületek csapatai),

3. MLSZ NB II. osztályú kiemelt bajnokság (itt indult a Dunakanyar SE),

4. MLSZ NB I. osztályú kiemelt bajnokság.