A 2015/16-os szezonban U13-as korosztályú (2003-as születésű) játékosaink által alkotott csapatot az MLSZ NBII kiemelt nagypályás U14-es bajnokságban indítottuk el.

Ebben az évben az U14-es korosztályban az alábbi bajnoki szinteken folytak a küzdelmek megyei és országos szinten:

1. Pest megyei II. osztályú bajnokság háromnegyed pályán, 5x2-es kapukra (itt indultak a megyei kisebb egyesületek csapatai),

2. Pest megyei I. osztályú bajnokság háromnegyed pályán, 5x2-es kapukra (itt indultak a megyei kisebb és nagyobb egyesületek csapatai),

3. MLSZ NB II. osztályú kiemelt bajnokság (itt indult a Dunakanyar SE),

4. MLSZ NB I. osztályú kiemelt bajnokság.

Előzetes elvárás nemigen volt, leginkább a tapasztalatszerzés volt a fő cél, hiszen először léptek nagypályára a fiúk, ráadásul egy évvel idősebbek között, ami ebben a korban jelentős fizikális hátrányt jelent. Reményeinket azért megfogalmaztuk; szerettük volna, ha a csapatunk az első tízben végez.

A bajnokság őszi szezonjának nyitányán pont két nagyon erős csapat ellen kezdtünk és bele is szaladtunk a késbe a Budaörs és a Dorog ellen. Ezután rendeztük a sorokat és egy nagy arányú, valamint egy emlékezetes győzelem (21:0 a Gárdony, 1:0 a Kelen SC ellen) következett és lendületünket a Szigetszentmiklóssal szembeni vereség sem törte meg, ugyanis az Érdi VSE ellen újra győztünk (5:1). Jött egy idegenbeli vereség az Alba Kölyök ellen, majd sikereknek örülhettünk (BKV 10:0, Komárom VSE 1:0). A végül bajnok Budakeszi ellen tisztes vereséget szenvedtünk, de két nagyszerű mérkőzéssel zártuk az őszt (Százhalombatta 5:0, Holler UFC 5:2). Ez azt jelentette, hogy minden elképzelést felülírva csapatunk a 7. helyen zárt félévkor! Hatalmas eredmény – mondtuk – ami jó alapot teremthet arra, hogy az első tízben végezzünk a bajnokság végén. A tapasztalat szerint ugyanis ebben a korosztályban a második félévben még inkább kiütköznek a fizikális különbségek, ami az eredményességet alapvetően befolyásolja.

A tavaszi szezon kezdete kissé pechesen sikerült, az első mérkőzésen ugyanis meghatározó játékosaink nem álltak rendelkezésre betegség, sérülés miatt. Ki is kaptunk a Budaörstől, valahogy legyűrtük a BKV Előrét (2:1), aztán óriásit küzdöttünk a Dorog ellen, és kis híján sikerült pontot mentenünk (0:1): a gólt 8 perccel a vége előtt kaptuk. Gárdonyban a bajnokság legnagyobb különbségű győzelmét arattuk (28:0!!!), majd egy fantasztikus meccsen visszavágtunk a Szigetszentmiklósnak (3:2) úgy, hogy a 6. percben 0:2, a 23. percben pedig már 3:2 volt! A Kelen pályáján hibátlan második félidőt produkálva 4:1-re győztünk, majd a tavaszra megerősödő Holler otthonában 1:3 lett a vége, hiába vezettünk a 8. percben 1:0-ra. Egy némiképp váratlan vereség következett az Érd ellen idegenben, pedig jól játszottunk, hihetetlen, milyen helyzetek maradtak ki... A végül a dobogón végző Alba Kölyöktől kikaptunk, de a ki-ki meccsnek mondott Komárom elleni találkozón lefociztuk az ellenfelet a saját otthonában és talán az egész bajnokság legjobb játékát mutatva 3:1-re nyertünk. A Budakeszi ellen nem volt esélyünk, de az utolsó, Százhalombatta elleni meccsre idegenbe úgy érkeztünk, hogy győzelmünkkel a 6., döntetlennel vagy vereséggel a 8. helyen végzünk a bajnokságban. Nagyszerűen játszottunk és az önuralmát többször elvesztő, sportszerűtlen ellenfél játékosok asszisztálása mellett 5:1 arányú győzelmet arattunk. Juhos Boti révén megrúgtuk a 100. gólunkat is a bajnokságban. A góllövéssel amúgy több játékosunk is igencsak baráti viszonyban volt a bajnokság során, hiszen Egervári Ágó 30 góllal 4., Kövesdi Peti 25 góllal 7., Jancsó Csabi 19 góllal a 18. helyen végzett, hárman együtt összesen 74 gólt rúgtak!

Hatodik lett tehát a fiatal csapatunk és elnézve a játékunkat, a játékosainkat, a következő idényben egyértelműen a dobogó a cél! Íme a nagyszerű idényt produkáló csapatunk tagjai:

Kapusok: Barcsa Máté, Németh Péter,

Védők: Korszun Benedek, Gerold Máté, Tamási Zsolt, Jánovszki Dominik, Nagy Dániel, Stocker Patrik,

Középpályások: Rozgonyi Bence, Szemere Huba, Deák Ferenc, Kövesdi Péter, Gaszt Benedek, Máté Erik,

Támadók: Juhos Botond, Figder Máté, Egervári Ágoston, Jancsó Csaba,Kiss-Haypál Gergely,

Vezetőedző: Egervári Zsolt.

foci1608082