A 2007 óta működő Vasas Kubala Akadémia a 2011-ben 100 éves jubileumát ünneplő, budapesti Vasas Sport Club labdarúgó utánpótlás nevelésével foglalkozik és 2011. december 9-én vette fel Kubala László nevét. Az akadémiai rendszer elsősorban az élsportra fókuszál, elitképzést valósít meg, de a gyerekek élethosszig tartó sportolására való nevelését is nagyon fontos feladatnak tekinti.

A Vasas Kubala Akadémia célja, hogy részt vállaljon a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelésében és magas színvonalon biztosítsa az ehhez szükséges feltételrendszert. Akadémiánk indulása óta a jelen pillanatig is sikeresen működik, fejlődése töretlen ívű, s a jövőre nézve folyamatosan láthatóak a siker újabb és újabb momentumai, melyben alközponti partnereinknek is nagy szerepet szánunk.

A labdarúgók képzése 6 éves kortól 19 éves korig - két bázison, a főváros két kerületében (XIII. Fáy utca, II. Pasaréti út) párhuzamosan - zajlik. Az Akadémia évről évre mintegy 500 labdarúgóval foglalkozik. A képzési rendszerben jelenleg több, mint húsz korosztályos fiúcsapat, illetve folyamatosan bővülő leány- és női csapat, több mint negyven magasan képzett szakember felügyeletével vesz részt. A szakmai stáb minden tagja a szükséges licence tanfolyamok és szakmai képesítések birtokában dolgozik.

 

A Vasas Kubala Akadémia működésében az elsődleges szempontok közé tartozik a labdarúgók  tanulmányainak és a felkészülésének, valamint a versenyeztetésnek az összehangolása. Szakmai filozófiánk egyik sajátossága, hogy a képzés kizárólag a vidéki labdarúgók esetében épül bentlakásos rendszerre. A kollégiumi elhelyezés mindenki számára biztosított, de akinél ez megoldható, kifejezetten tanácsoljuk, hogy továbbra is családi körben töltse hétköznapjait. A nyitott akadémiai modellnek megfelelően az iskolaváltást labdarúgóink részére nem tesszük kötelezővé, azonban több partner intézményt is tudunk ajánlani attól függően, hogy ki milyen irányba szeretné tanulmányait folytatni. Az általunk biztosított lehetőséggel a Vasas Kubala Akadémia nyitott akadémiai modellje alternatívát kínál a zárt rendszerű akadémiai képzéssel szemben.

 

Filozófiánk:

 

- labdarúgót képzünk, embert nevelünk

- az élsportolói státuszt önként vállalt tevékenységnek tekintjük

- színvonalas és sokoldalú oktatás biztosítunk

- edzésenként sok száz labdaérintésre adunk lehetőséget, amelyet a fejlődés egyik kulcsának tartunk

- a képzés során segédeszközök sokszínű használatát tesszük lehetővé

- nagy létszámú szakmai stábot foglalkoztatunk: lelkes, jó pedagógiai érzékkel rendelkező, felkészült és céltudatos edzőink vannak

- személyre és egyénre szabott tehetséggondozást adunk

- az emelt szintű egyéni képzésre külön hangsúlyt fektetünk

- hiszünk a nemzetközi versenyeztetésben

- fontos a klubhoz, csapathoz történő érzelmi kötődés kialakítása

- büszkék vagyunk és hangsúlyt helyezünk a több mint 100 éves piros-kék labdarúgó hagyomány ápolására és gyökereinkre, amire a jövőt építhetjük

 

Kapcsolat:

 

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +36 20 378 48 80
Weboldal: http://www.vkla.hu/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


vasas logo