Újra elérkezett a január és vele a IV. Dunakanyar kupasorozat. Az előző évhez képest még magasabbra tettük a lécet, hiszen az országos ismertségnek és elismertségnek örvendő kupasorozat idei megvalósításánál már szerettünk volna határokon túli csapatokat is vendégül látni.

A 2016.01.09. és 2016.01.31. között lebonyolított korosztályos tornasorozat idén is az utánpótlás labdarúgásunk egyik ünnepi időszaka lett. Ünnep, hiszen a 4 hétvégén 10 korosztályban (U7-U16) megrendezett 16 tornán 162 csapat mintegy 1300(!) gyereklabdarúgója kergette a labdát a kiváló minőségű Budakalászi Sportcsarnokban. Sőt, nagy örömünkre szolgált, hogy két erdélyi (LPS Satu Mare, Il Calcio) és egy felvidéki (FC Rimaszombat) csapat is elfogadta a meghívásunkat. A IV. Dunakanyar kupán is neves személyiségeket köszönthettünk a lelátón, akik közül többen az eredményhirdetésnél is segédkeztek és mondtak bíztató szavakat a gyerekeknek. Lisztes Krisztián (49-szeres magyar válogatott), Kozma István (40-szeres magyar válogatott), Kiss-Baranyi Sándor (a Bozsik program egyik megalkotója) is tiszteletét tette, sőt Gangl Edina (a magyar női vízilabda válogatott friss Európa-bajnok kapusa) is részt vett a díjátadón. Az utolsó tornát követően pedig Bánki József, a Ferencváros egykori kiváló középpályása (ötszörös olimpiai és sokszoros utánpótlás válogatott) megható és bíztató szavaival tudtuk lezárni az idei sorozatot.

A jelentkezéseket nézve el tudjuk mondani: olyan igény van a rendezvénysorozatra, hogy minden tornából még egyet meg tudtunk volna rendezni… Idén az NBI-es csapatok utánpótlás korosztályai is nagy számban neveztek és ezzel még magasabb színvonalat biztosítottak az adott mérkőzéssorozatnak. Az UTE, az MTK és a Videoton a legjobb csapataival jött el és érkezett csapat Komáromból, Szarvasról, Győr mellől, Jászberényből, sőt Pécsről is (PVSK). A küzdelmek az U7 korosztályban 16, U8-U14-ben 10, U15 és U16 korosztályban 8 csapat részvételével zajlottak. A Dunakanyar SE csapatai a rangos mezőnyben is kiválóan szerepeltek, hiszen 8 korosztályos csapata is bejutott a legjobb 4 közé és közülük az U8 és az U13 arany-, az U9 ezüst-, az U11 bronzérmet nyert!
A győztesek:

Korosztály

1.torna

2. torna

U7

Dunakeszi Vasutas
U8

Liver3 és FC (Budaörs)

DUNAKANYAR SE Szentendre

U9

UTE

Mészöly Focisuli

U10

UTE
U11

Mészöly Focisuli

MTK

U12

MTK

Vác VLSE

U13

Videoton FC

DUNAKANYAR SE Szentendre

U14

Budaörsi SC

MTK

U15

Soroksár SC
U16

RKSK (Budapest)Idén először köszönhettük meg a sorozat támogatását az AUCHAN BUDAKALÁSZ-nak, amely minden résztvevő csapatnak egy Auchan ajándékcsomagot, valamint minden torna legjobb játékosának egy komoly értéket jelentő különdíjat is biztosított. Reméljük, hogy kapcsolatunk hosszútávú lesz.

Meggyőződésünk, hogy a minőségi téli teremtornák kiváló lehetőséget biztosítanak a csapatoknak a játékra, az edzéseken tanultak mérkőzéseken történő megvalósítására és a tavaszi szezonra való felkészülésre. Ha pedig mindez ilyen hangulatban, színvonalon történik, egyértelmű, hogy a MAGYAR LABDARÚGÁS számára is hasznosat cselekszünk.

És természetesen mindenkitől így búcsúztunk: találkozunk jövőre ugyanitt!

Egervári Zsolt
főszervező
Dunakanyar kupasorozat